Forsiden>Arkitektprisen 2017 til Betanien sitt prosjekt på Furuset i Oslo
Arkitektprisen 2017 til Betanien sitt prosjekt på Furuset i Oslo

2017-09-22
Sosial og bærekraftig boligbygging med nyskapende arkitektur får stor oppmerksomhet.

Stiftelsen Betanien i Oslo har bygget 36 leiligheter på tomten til det gamle barnehjemmet på Furuset. Det er et banebrytende prosjekt som Brobyggeren har omtalt, og hvor åpningen blir omtalt i neste nummer av bladet.

Prosjektet har også blitt omtalt over en dobbeltside i Aftenposten (krever abb.).

I dag fredag 22. september ble det kjent at prosjektet er tildelt arkitektprisen for 2017. Det er en høythengende pris som skal løfte frem de gode prosjektene på tvers av arkitekturfagene. Arkitekturprisen går til et prosjekt av høy helhetlig, arkitektonisk og designmessig kvalitet som er ferdigstilt i Norge de siste tre årene.

I begrunnelsen står det blant annet at: Førstehjemsboliger for ungdom – U31 er vinner av Arkitekturprisen 2017. Boligprosjektet på Furuset utmerker seg ved å kombinere høy arkitektonisk kvalitet, med høye miljøambisjoner og et boligsosialt program.

Vi gratulerer Stiftelsen Betanien Oslo som er byggherre for prosjektet og som har gitt rammene og de djerve målene for et fremtidsrettet prosjekt.

Du kan lese om tildelingen her.