Forsiden>Jon Løvland er hovedtaler på årets Sommerfest
Jon Løvland er hovedtaler på årets Sommerfest

2018-11-26

Sommerfestens hovedkomite kan fortelle at hovedtaler nå er på plass. Jon Løvland jobber som menighetsrådgiver i Metodistkirken, har tidligere vært misjonær i Zimbabwe, og er også en av våre ferskeste lokalpredikanter. Når temaet for årets Sommerfest er "kirke uten vegger" er det et felt Jon har erfaring med, både i form av å finne nye former å være kirke på og i at kirken er en viktig aktør i å bygge et bedre samfunn. Det første er en viktig del av hans arbeid blant menighetene nå, det siste var særlig viktig i jobben han gjorde i Zimbabwe. Med denne bakgrunnen skal altså alle på Sommerfesten få høre ham som predikant.

Jon Løvland sier:
- En av mine mentorer sier ofte: «Alt som er verdt noe er i oppoverbakke». Det oppsummerer godt den følelsen jeg sitter med etter å ha sagt ja til denne utfordrende oppgaven. Det oppsummerer også veldig godt hva som ligger foran de som ønsker å være «en kirke uten vegger». Jeg er spent på oppgaven, men kjenner at jeg virkelig gleder meg til å være sammen med deg og delta på en ny måte inn i Sommerfesten. Håper å se deg der og be gjerne for meg!

Leder av hovedkomiteen, Svein Veland, er fornøyd med å ha fått Jon Løvland med som hovedtaler:
- Jon Løvland er opptatt av å skape nye trosfellesskap, at menighetene vi har er inspirerende.  Han er opptatt av ledelse og hvordan dette bør fungere i en menighet, at voksne må gi stafettpinnen videre til de yngre. Gjennom arbeidet med menighetsrådgivning har han fått mye erfaring i hvordan våre menigheter er og hva de ønsker og tror på. Jon er som person drivende, har pågangsmot, er fokusert, og jeg gleder meg til å høre ham på Sommerfesten.

Metodistkirkens Sommerfest er en festival for alle aldre med fire leire for barn og unge. Jon vil være en del av programmet for de voksne. Festivalen foregår på Fredtun folkehøyskole i Stavern 23.-26. juli. Bli med du også!

H.M. Movafagh