Forsiden>Andakt

Andakt

2020-03-15

En annerledes dag.

Søndagen i dag ble annerledes enn tenkt og planlagt for mange, også for oss i Petrikirken. Petrikirkens lokaler er tomme og ingen gudstjeneste. Konfirmantene i Petrikirken skulle egentlig delta med mye idag, noe de har sett fram til og øvd mye på. De 6 konfirmantjentene våre skulle bidra med sang, musikk, drama, bibellesning, bønn m.m. Men gudstjenesten ble avlyst av gode grunner. Det samme gjelder konfirmantturen til London og konfirmasjonsgudstjenesten. Men ingen ting har egentlig blitt avlyst, men bare blitt utsatt. Det er det fine, for det kommer nye muligheter og nye tider!

I disse koronavirus-tider kan det føles tungt og vanskelig for mange. Og kanskje kjenne på ensomhet, utrygghet, usikkerhet og fortvilelse. Samtidig vet vi at Jesus har lovt å være med oss alle dager. Det gjelder både gode og onde dager. Et gammelt ordspråk sier: ”Gårsdagen er forbi, morgendagen kjenner ingen, i dag hjelper Herren.” Er vi bekymret, kan vi komme til Gud med alt. «Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk» (Fil 4, 6) Gud forstår oss. Han hører oss. Han ser oss. Og ikke minst: Han er med oss!

Vi ser frem til bedre tider, og tilbake til normalsituasjon, uten koronavirus. Og som kristne er vi håpets mennesker. Vi har tillit til vår Far i Himmelen. Selv om vi lever «i nuet», ser vi også framover, også med tanke på evigheten. «For vi har fått høre om deres tro på Kristus Jesus og om kjærligheten dere har til alle de hellige på grunn av håpet som venter dere i himmelen.« (Kol 1, 4-5)

Vi kan som Paulus si: Men én ting gjør jeg: «Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran, og jager fram mot målet, mot den seiersprisen som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus.» (Fil 3, 13-14)

For det kommer en ny dag.

Marius S. Eriksen

Provided to YouTube by The Orchard Enterprises Det kommer en ny dag · Camilla Gulbrandsen Det kommer en ny dag ℗ 2019 MSE Productions Released on: 2019-05-31...