Forsiden>Hilsen til menigheten fra menighetsleder og prest
Hilsen til menigheten fra menighetsleder og prest

2020-04-30

Kjære alle sammen!

Her kommer en liten hilsen fra Petrikirken.

Nå har Norge vært nedstengt i over 7 uker, og vi har ikke hatt mulighet til å feire fellesskap og gudstjenester i kirken vår. Det vet vi har vært og er et savn for mange. Vi vet dessverre ikke hvor lenge begrensningene vil vare, og når vi kan vende tilbake til det normale. Så langt håper vi at det skal bli mulig å møtes tidlig i august, og da vil det bli fest!  Når ting blir normalisert, vil vi nok likevel måtte forholde oss til en del regler.

Vi har som menighet gått online. Det betyr at vi live-streamer gudstjenester og kveldstanker, men selvsagt vet vi at alle ikke har mulighet til å se dette på nettet. Det er likevel en kjensgjerning at vi har truffet mange som normalt ikke går i Petrikirken. Det må vi glede oss over.

Vi håper likevel dere har det bra etter forholdene, og at dere tar kontakt når dere har det tungt og vanskelig. Noen føler seg kanskje isolerte og ensomme, andre erfarer smerten forbundet med å ikke kunne besøke pårørende på sykehus eller sykehjem. Noen har kanskje blitt permittert eller mistet jobben sin. Mange er rett og slett bekymret for fremtiden. Noen sørger også over å ha mistet én av sine kjære i denne situasjonen, og ekstra vondt er det at ikke alle får være med i begravelsen.

Coronaviruset minner oss sterkt på de forholdene vi lever under. Vi er sårbare, og for bare noen uker siden hadde vi ikke drømt om at livet skulle bli slik. Hele samfunnet er lammet. Vi lever på en måte i en annen virkelighet. Fysisk avstand, restriksjoner og arbeid hjemmefra er blitt den nye regelen, og er nå en del av hverdagen vår. Derfor oppfordrer vi dere alle til å benytte telefonen for å opprettholde kontakten og vedlikeholde fellesskapet på den måten.

Det å bevege seg fritt, være nær hverandre, er altså begrenset. Men en ting er ikke forandret, og det er at Gud er tilstede i verden, i Norge, i hver og en av oss.  Det er vår trøst og vårt håp at vi alle er i Guds hånd, nå og til evig tid.

I Romerbrevet skriver Paulus:  28 Vi vet at alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje. 29 Dem som han på forhånd har vedkjent seg, har han også på forhånd bestemt til å bli formet etter sin Sønns bilde, så han skal være den førstefødte blant mange søsken. 30 Og dem som han på forhånd har bestemt til dette, har han også kalt. Dem som han har kalt, har han også kjent rettferdige, og dem som han har kjent rettferdige, har han også herliggjort.
31 Hva skal vi så si til dette? Er Gud for oss, hvem er da mot oss? 32 Han som ikke sparte sin egen Sønn, men ga ham for oss alle, kan han gjøre noe annet enn å gi oss alt sammen med ham? 33 Hvem kan anklage dem Gud har utvalgt? Gud er den som frikjenner. 34 Hvem kan da fordømme? Kristus Jesus er den som døde, ja, mer enn det, han sto opp og sitter ved Guds høyre hånd, og han ber for oss.
35 Hvem kan skille oss fra Kristi kjærlighet? Nød, angst, forfølgelse, sult, nakenhet, fare eller sverd? 36 Som det står skrevet: For din skyld drepes vi dagen lang, vi regnes som slaktesauer. 37 Men i alt dette vinner vi mer enn seier ved ham som elsket oss. 38 For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt, 39 verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning, skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre. Rom: 8;28 – 36

Vi som menighet og som enkeltpersoner er privilegerte som har et slikt løfte. Vi er overbevist om at vi kan være en ressurs for de som er rundt oss. Vi kan oppmuntre, trøste og ikke minst formidle håp, for vi har et kraftfullt budskap å komme med!

Vi håper vi møtes i kirken snart og ønsker dere alle Guds velsignelse!

Svein Veland                                                             Steinar Riise Jenssen